Matematik

integral

19. november 2012 af 215 (Slettet)

hvordan integrerer man denne funktion..

 

Variablen er t

Og a,b, og k  er konstanter. 

Her er funktionen  http://snag.gy/AKAOY.jpg

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

Der er tale om at integrere en funktion af formen

f(t) = a / (ekt -b) = a·e-kt / (1 - b·e-kt)

Benyt substitutionen u = e-kt , du = -k·e-kt dt . Så fås

∫ f(t) dt = ∫ a / (ekt -b) dt = -a/k · ∫ (1/(1 - b·u)) du = a/(b·k) · ∫ du/(u - 1/b)

                                        = a/(b·k) · ln|u - 1/b| + c

                                        = a/(b·k) · ln|1 - b·e-kt| + c


Svar #2
19. november 2012 af 215 (Slettet)

hvordan kan denne omskrivning forekomme 

f(t) = a / (ekt -b) = a·e-kt / (1 - b·e-kt)

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Man forlænger brøken med e-kt .


Skriv et svar til: integral

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.