Matematik

grænseværdi

21. november 2012 af charlie1111 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej :) 

Jeg sidder og har problemer med følgende:

 

funktionen f er givet ved f(x) = e^2x – e^x

Gør rede for, grænseværdien af f(x) for x -> -∞

 

På forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. november 2012 af YesMe (Slettet)

f(x) = e2x - ex = ex·(ex - 1)

da ex → 0 for x → -∞ , så

limx → -∞ ex·(ex - 1) = 0·(0 - 1) = 0


Svar #2
21. november 2012 af charlie1111 (Slettet)

Tak :) 

 

men vil det sige at fordi e^x blive tæt på 0, når x går mod uendelig, så er grænseværdien 0 ?

 

på forhånd mange tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. november 2012 af YesMe (Slettet)

minus uendelig*


Svar #4
21. november 2012 af charlie1111 (Slettet)

åh ja, tak .)

så det vil sige at fordi e^x blive tæt på 0, når x går mod minus uendelig, så er grænseværdien 0 ?

 

på forhånd tak :) 


Skriv et svar til: grænseværdi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.