Matematik

Fordobling i %

22. november 2012 af LLLLLLLLLLLLLLLL - Niveau: A-niveau

http://cdn.imghack.se/images/c16ba66ee75ec0c613b7fc26809ef94e.png

a) f(x) = 17.092·x1.9619  (Har ikke noget spørgsmål til a)).

b) Når f(x) fordobles, hvor stor bliver procentændringen af diameteren:

1 + ry = (1 + rx)a

 rx = (1 + ry)1/a - 1

 rx = (1 + 1)1/1.9619 - 1 

 rx = 0.42.4  ≈ 42.4%

 Er dette korrekt? Jeg vil gerne holde ændringen i %

  


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. november 2012 af mathon

   hvis   a) er korrekt

   er       b) korrekt   :-)


Svar #2
22. november 2012 af LLLLLLLLLLLLLLLL

tak ! jeg blev helt i tvivl, da jeg har set 100 tråde, hvor der bliver henvist til en konkret diameter og ikke et %-tal


Svar #3
22. november 2012 af LLLLLLLLLLLLLLLL

#1 jeg spørger faktisk om noget andet, end opgaven spørger om:

Opgavetekst: "Benyt den fundne forskrift for f(x) til at bestemme, hvor mange gange så stor diameteren skal være, hvis brudstyrken skal fordobles"

Mit spørgsmål: "Når f(x) fordobles, hvor stor bliver procentændringen af diameteren?"


Kan jeg besvare opgaven med mit %-tal? Takker


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. november 2012 af mathon

          når diameteren begynder med 100%
og      øges med 42,4%, så den er 142,4%

   er det relative forhold
                                    d2 / d1 = (142,4%) / (100%) = 1,424

                                    d2 = 1,424•d1      så d2 er 1,421 gange så stor


Svar #5
22. november 2012 af LLLLLLLLLLLLLLLL

 er det ikke nok at sige, at den stiger med 42,4% ?


Brugbart svar (0)

Svar #6
22. november 2012 af mathon

 

 

 

spørgsmålet lyder jo: "Hvor mange gange så stor skal diameteren være?"

dit må så blive noget i retning af:
                             

        Diameteren ved fordoblet brudstyrke skal være 1,421 gange så stor som...


Brugbart svar (0)

Svar #7
22. november 2012 af mathon

dit må = dit svar må...


Brugbart svar (0)

Svar #8
23. november 2012 af mette48 (Slettet)

bestemme, hvor mange gange så stor diameteren skal være, hvis brudstyrken skal fordobles

du kan ikke nøges med dit procenttal på 42%, du skal svare 1,42 gange så stort


Skriv et svar til: Fordobling i %

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.