Matematik

hjælp

23. november 2012 af Adim1 (Slettet)

Et fodboldhold er valgt 7 elever. De skal vælge, hvem der skal være angriber og målmand (kan ikke være den samme). Hvor mange muligheder er der: Hvis de kan vælge frit?


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

Kombinationsregning. På hvor mange måder kan angriberen vælges? Når angriberen er valgt, på hvor mange måder kan målmanden så vælges? Kombiner de to resultater.


Svar #2
23. november 2012 af Adim1 (Slettet)

Er der ikke så 2/14 del eller 2/42 del

Brugbart svar (0)

Svar #3
23. november 2012 af PeterValberg

7·6 = 42 mulige måder

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. november 2012 af hbhans (Slettet)

Angriberen kan vælges på 7 måder, derefte kan målmanden vælges på 6 måder. Derfor har #1 og #3 ret.

Man kan også først udvælge de to der skal være enten angriber eller målmand. Det kan gøres på K(7,2) = (7*6)/(2*1) måder. Derefter kan man vælge hvilken af de to der skal være målmand. Det kan gøres på K(2,1) måder.

Kombineres disse to udvalgsmetoder fås K(7,2)*K(2,1) = (7*6)/(2*1)*(2/1) = 42 måder


Svar #5
23. november 2012 af Adim1 (Slettet)

Tusind tak! .. Bare det sidste spørgsmål , hvor mange muligheder er der hvis mindst en af dem
Skal være være en pige? Det skal lige siges at de er 4 drenge og 3 piger.

Brugbart svar (0)

Svar #6
24. november 2012 af hbhans (Slettet)

En pige kan vælges på 3 måder. Derefter kan den anden deltager vælges mellem 4 drende og 2 piger, dvs. på 6 måder.

Resultatet bliver 3*6 = 18 måder.

Hvis der kun må vælges 1 pige bliver resultatet 3*4 = 12 måder


Brugbart svar (0)

Svar #7
24. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#6

Der skal sikkert stadig vælges både angriber og målmand, dvs. to forskellige roller, så de 18 og 12 skal ganges med 2.


Svar #8
25. november 2012 af Adim1 (Slettet)

Er det så 3*8*2=36

Svar #9
25. november 2012 af Adim1 (Slettet)

Jeg forstår det ikke helt at hvorfor man skal gange med 2.. Mindst en af pigerne skal være angriberen så er der 3 muligheder og den anden deltager er der 6 muligheder 3*6=18 .. Eller er bare mig som er forkert på den

Brugbart svar (0)

Svar #10
25. november 2012 af hbhans (Slettet)

#7

Andersen11 har som sædvanlig ret. Når de to personer er valgt står endnu tilbage at afgøre hvem der skal være angriber og hvem der skal være målmand. Og det kan gøres på 2 måder.


Svar #11
25. november 2012 af Adim1 (Slettet)

Når Okey, så der er 36 muligheder, korrekt? Men hvis der skal være en pige og en dreng er der så 24 muligheder 3*4*2=24

Brugbart svar (0)

Svar #12
25. november 2012 af hbhans (Slettet)

#11

Ja!


Skriv et svar til: hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.