Matematik

Længde af skoledag

26. november 2012 af Victoria99 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Jeg har dette spørgsmål jeg ikke rigtigt kan svare på. Mit problem er: er der en udregning når man skal beregne længden af fx

Bo går hjemmefra klokken 7.45 og er hjemme igen klokken 14.05

Vi laver en blækregning og spørger derfor om der er en udregning til dette udover at skulle tælle???


Brugbart svar (1)

Svar #1
26. november 2012 af lfdahl (Slettet)

Du kan evt. dele intervallet op. Det gør ihvertfald tællingen meget lettere:

Der går tyve minutter fra 7.45 til 8.05

og 6 timer fra 8.05 til 14.05.

Man kan godt lave en udregning, men det kan slet ikke betale sig, for så skal du omregne tidspunkterne til decimaltal:

f.eks. 7.45 = 7,75 timer (decimaldelen er 45/60) og 14.05 = 14,08333 (decimaldelen er 5/60)

14,08333 - 7,75 = 6,3333 eller 6 timer og tyve minutter. Jeg vil anbefale dig/Jer at tælle istedet.

 


Svar #2
26. november 2012 af Victoria99 (Slettet)

Tak for hjælpen!!!! :-)


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. november 2012 af lfdahl (Slettet)

det var så lidt :o)


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. november 2012 af SuneChr

   14 : 05     (Træk 1 time fra og læg 60 min til. Det forandrer ingenting)

-    7 : 45

    Så vi får

 

   13 : 65

-    7 : 45

     6 : 20    (Træk min og timerne fra hver for sig)


Svar #5
26. november 2012 af Victoria99 (Slettet)

Tak!!

 


Skriv et svar til: Længde af skoledag

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.