Matematik

Trigeometri?!

26. november 2012 af LogR (Slettet) - Niveau: A-niveau

Okay jeg har fået en aflevering for, men jeg fatter virkelig ikke denne opgave efter jeg fandt ud af at den slet ikke var så simpel som den gav sig ud for at være ved første øjekast!

Opgaven lyder som følger:

I  er D midtpunktet af AB, og AB = 10. DE er vinkelret på AC, og desuden er AC = 12 og . Find længden af BC.

 

MEN MEN MEN MEN! Vinkel B er ikke 90 grader så jeg kan ikke bare bruge pythagoras.. 

Der er en lille skitse, som jeg inderligt håber at I er i stand til at åbne.

På forhånd mange gange tak!

 

Vedhæftet fil: fea0a197b9.png

Svar #1
26. november 2012 af LogR (Slettet)

Sorry opgaven lyder sådan her:

I trekanten ABC er D midtpunktet af AB og AB = 10. DE er vinkelret på AC og desuden er AC = 12 og AE er 1/3 af AC. Find længden af BC


Skriv et svar til: Trigeometri?!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.