Matematik

Hej :)

26. november 2012 af thugdeep (Slettet) - Niveau: 10. klasse

 

hej kan ikke finde helt ud af det...

 

Hvis det er frostvejr i en længere periode, kan
de frosne søer bruges til mange forskellige aktiviteter.
Ifølge berlingske.dk skal isen være 16 cm tyk i København og 13 cm i resten af landet, før man må gå ud på den.
Der er en sammenhæng mellem, hvor tyk isen er, og hvor meget den kan bære.
Isens bæreevne kan man beregne ved hjælp af  denne formel
b = 7,03 • t
2 b er isens bæreevne i kg/cm2
t er isens tykkelse i cm


Opgave 3: Isens bæreevne
3.1  Beregn isens bæreevne, når den er 13 cm tyk?
3.2  Udfyld tabellen. Brug regneark.
3.3  Tegn grafen, der beskriver isens bæreevne, som funktion af dens tykkelse. Brug regneark.

3.4  Hvor meget mere kan isen bære i København end uden for København, når man må gå ud på den?

3.5  Hvor tyk skal isen være for at klare en belastning på 1,5 ton/cm2

3.6  Hvor mange procent bliver isens bæreevne større,  hvis isens tykkelse bliver dobbelt så stor?
Vis det med et eksempel.


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. november 2012 af 123434 (Slettet)

Beregn isens bæreevne, når den er 13 cm tyk?

b=7,03*13cm^2=91,39 kg/cm^2


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. november 2012 af melanieholbaek (Slettet)

3.1

Bæreevne : b = 7,03 * t 

Bæreevne : b = 7,03 * 13 

Bæreevne : b = 91,39 

3.2 + 3.3 (kan jeg desværre ikke hjælpe dig med )

3.4

Bæreevne i KBH : 7,03 * t

Bæreevne i KBH : 7,03 * 16 

Bæreevne i KBH : 112,48 

112,48 - 91,39 = 21,09

3.5 

1,5 ton = 1500 kg 

Bæreevne : b = 7,03 * t

Bæreevne : t = b / 7,03 

Bæreevne : b = 213,37 

3.6

Eks med tykkelse på 16: 

16 * 2 = 32

Bæreevne i KBH : 7,03 * 32 = 224,96

Bæreevne i KBH : 112,48

Procent forskel : (224,96 - 112,48) / 112,48 = 1

Procent forskel : 1 * 100 = 100


Skriv et svar til: Hej :)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.