Matematik

Dimen

28. november 2012 af AnnaBanp (Slettet)

Hej derude..

Jeg har fået følgende lineær afbildning:

f(x(t))=dx(t)/dt

Jeg skulle bestemme egenværdiproblemet og dets løsning. Det har jeg så gjort, men jeg har fået endnu et spørgsmål, som jeg ikke ved hvordan jeg skal tackle:

"Angiv dimensionen af de enkelte egenrum, og plot grafen for 3 forskellige vektorer
fra hvert egenrum hørende til egenværdierne λ = 5 og λ = 0."

Nogle der kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. november 2012 af peter lind

Hvad har det med dimen at gøre ?

De pågældende egenvektorer er c*ekx  hvor k er egenværdien. Det er endimensionale vektorrum. Alle vektore er proportionale


Skriv et svar til: Dimen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.