Matematik

Differentialligning

29. november 2012 af Woodbrook (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Jeg har nogle problemer med opgaven:

Om en population af arten Homo Sapiens oplyses det, at væksthastigheden i en periode er 0,035 gange populationens størrelse.

Opskriv en differentialligningen, der beskriver væksten i populationens størrelse:
Jeg lader funktionen n(t) beskrive væksten i populationens størrelse til tiden t

Da væksthastigheden i en periode gange populationens størrelse, må man derfor gange 0,035 med n

Hvilket giver:
n'=0,035·n

Faktisk er jeg usikker på om k skal ganges på

Det oplyses, at populationen fra begyndelsen er på 200.000 individer.
Bestem ved hjælp af CAS en forskrift for populationens størrelse som funktion af tiden:

Men ved denne opgave er jeg usikker skal man så skrive 

hvor jeg nu 

desolve(n'=0.035·n,t,n)

dette giver n(t)=c·(1,03562)t                         Hvor c2=R (alle reele tal)

Og herfra er jeg blank ... skal jeg sætte n(0)=200 000 og isolere c??? 

 

Hvor mange individer vil der være til tiden t=50, hvis tendensen fortsætter 

og her skal jeg bare sætte 50 ind på t plads i n(t)... ikke sandt?

 

Håber i kan hjælpe mig


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

Differentialligningen er opstillet korrekt. Løs nu denne differentialligning med begyndelsesbetingelsen

n(0) = 200000

Ja, c = n(0) .

Og endelig, ja, beregn n(50) .


Skriv et svar til: Differentialligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.