Matematik

Stamfunktion hjælp!

22. september 2005 af Phoenik (Slettet)
f(x)=S(2at + b)dt
Grænser: 2 og x

a og b er reeele tal. Det oplyses at f(0)=0 og f(1)=-1

Beregn a og b.


Jeg forstår ikke opgaven, hvordan den ska løses. Mit bud:
Jeg interegrerer => at^2+bt = F(x)
...?

Brugbart svar (0)

Svar #1
22. september 2005 af frodo (Slettet)

nej, du skal inbtegrere bestemt.
funktionen f(x) er bestemt ved:

x
S(2at+b)dt=f(x)=[at^2+bt](2 til x)=?
2

Svar #2
22. september 2005 af Phoenik (Slettet)

2x^2+bx - 4a - 2b = F(x)

og så ska jeg vel, udfra f(0) og f(1) finde en værdi for x?
Som må være -1?

Og så bliver det 2-b-4a-2b=F(x)
Men jeg kender jo ikke F(x) bestemt integral som værdi.... hva gør jeg

Brugbart svar (0)

Svar #3
22. september 2005 af frodo (Slettet)

f(x)=[at^2+bt](2 til x)=ax^2+bx-4a-2b

okay?

Du opskriver det bestemte integral, og DER ER f(x)

du skal ikke isolere x på nogen måde, såå NEJ det er ikke -1

Brugbart svar (0)

Svar #4
22. september 2005 af Epsilon (Slettet)

#2:
Koefficienten til x^2 er a (ikke 2) efter, at det bestemte integral er beregnet:

f(x) =

x
S[2at + b]dt =
2

ax^2 + bx - (4a + 2b)

Benyt dernæst oplysningerne f(0) = 0 og f(1) = -1 til at fastlægge a og b.

//Epsilon

Svar #5
22. september 2005 af Phoenik (Slettet)

a = -1
b = 2

Brugbart svar (0)

Svar #6
22. september 2005 af Epsilon (Slettet)

#5:
Hvis du justerer fortegnene på a og b, så er vi enige. Betingelsen f(1) = -1 er ikke opfyldt for

f(x) = -x^2 + 2x

//Epsilon

Brugbart svar (0)

Svar #7
22. september 2005 af frodo (Slettet)

jeg får omvendt fortegn

Skriv et svar til: Stamfunktion hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.