Matematik

HJÆLP

02. december 2012 af 7o1 (Slettet) - Niveau: A-niveau

I rummet er givet planen α, linjen L samt punktet A.

α: 3x - y + 2z - 3 = 0,  L: (x y z) = (1 2 -3) + t•(-2 0 4), t ∈ R , A(1,3,4)

Bestem ligning for den plan, der indeholder linjen L og punktet A.

Vil rigtig gerne vide hvad, hvordan og svar!

 

OBS: (x y z) er IKKE rigtigt skrevet, f.eks. så står x på toppen y i midten og z nederst. Det samme gælder for (1 2 -3), 1 står på toppen 2 midten og -3 nederst.

Kunne ikke finde ud af, at skrive den på den rigtige måde :((

 

 


Brugbart svar (2)

Svar #1
02. december 2012 af Andersen11 (Slettet)

Planen α har intet med den forespurgte opgave at gøre. Betragt det faste punkt P på linien, P(1,2,-3) og betragt retningsvektoren r = [-2,0,4] for linien l. Benyt vektorerne r og PA til at bestemme en vektor n vinkelret på de to vektorer, for eksempel n = r × PA . Vektoren n vil være en normalvektor til den søgte plan. Opstil nu ligningen for den plan, der har n som normalvektor og som indeholder punktet P .


Skriv et svar til: HJÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.