Matematik

integral

03. december 2012 af bobop (Slettet) - Niveau: A-niveau

Er der en som kan hjælpe med denne opgave:

∫ 2x/x^2+3 dx

 Mit bud:

t=x^2+3

dt/dx=2x <=> dt / 2x =dx

∫2x*ln(t) <=> ∫2x/2x*ln(t) dt <=> ∫ ln(t) dt = ln(x^2+3) ???


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. december 2012 af lfdahl (Slettet)

Din substitution er god nok:

t = x2+3  >> dt = 2x, så du  får:

∫[2x/(x2+3)]dx = ∫(1/t)dt = ln(t) + c = ln(x2+3) + c, hvor c er en arbitrær konstant.


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. december 2012 af peter lind

Holder kun hvis du har skrevet forkert i opgave. Det gælder hvis du skal finde ∫2x/(x2+3) dx

Den sidste linje er noget sludder


Svar #3
03. december 2012 af bobop (Slettet)

Hej Peter mit var noget sludder.

 


Skriv et svar til: integral

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.