Matematik
differentialligning
22. september 2005 af
Baphomwt (Slettet)
ska bestemme et andengradspolynomiun som løsning til differentialligningen.
-2xy' = y+(-4x^2)-2x
( er lidt i tvivl om hvordan X'et foran "lig med"-tegnet skal angribes )
-2xy' = y+(-4x^2)-2x
( er lidt i tvivl om hvordan X'et foran "lig med"-tegnet skal angribes )
Svar #1
22. september 2005 af Epsilon (Slettet)
Et andengradspolynomium p i x med reelle koefficienter a,b og c skrives sædvanligvis på (standard)formen
p(x) = ax^2 + bx + c, a != 0
Proceduren er derfor: sæt y = p(x), udregn y' (= p'(x)) og indsæt i differentialligningen
-2xy' = y + (-4x^2) - 2x (*)
med henblik på at fastlægge a, b og c således, at p er en løsning til (*) for ethvert x, vel at mærke!
//Epsilon
p(x) = ax^2 + bx + c, a != 0
Proceduren er derfor: sæt y = p(x), udregn y' (= p'(x)) og indsæt i differentialligningen
-2xy' = y + (-4x^2) - 2x (*)
med henblik på at fastlægge a, b og c således, at p er en løsning til (*) for ethvert x, vel at mærke!
//Epsilon
Skriv et svar til: differentialligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
