Matematik

Hjælp monotoniforhold

03. december 2012 af moejojojo (Slettet) - Niveau: B-niveau

Nogen der kan løse denne opgave med hjælpemidler

f(x) =x^4+8*x^3+18*x^2+16*x+5=0

bestem monotniforholdene???

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. december 2012 af mathon

    hertil skal du bruge
                                     f '(x)

 

                  Define f(x)=x^4+8*x^3+18*x^2+16*x+5

                  Define g(x)=d(f(x),x)


ekstrema kræver g(x) = 0

                  solve(g(x)=0,x)

                  


Svar #2
03. december 2012 af moejojojo (Slettet)

har fået f '(x) til:

4x^3+8*2x^3-1+18*2x^2-1+0=0

Ved ik om det passer og hvordan gør man efter???


Brugbart svar (1)

Svar #3
03. december 2012 af mathon

 

     

                     f '(x) = 4x3 + 24x2 + 36x + 16

                     f '(xo) = 0

                        xo = -4   V   xo = -1

                     f '(x) = 4·(x+1)2·(x+4)

nu kan monotoniforholdene bestemmes


Skriv et svar til: Hjælp monotoniforhold

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.