Matematik

diff.

04. december 2012 af Yusuf123 (Slettet)

er det e^x den mener

Vedhæftet fil: 364.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
04. december 2012 af DelFerro (Slettet)

Der står f(x) = x·ex - 1. Hvis du mente, at det er svaret til differentialkvotienten af denne funktion, så er det ikke korrekt.


Svar #2
04. december 2012 af Yusuf123 (Slettet)

https://www.studieportalen.dk/Forums/ShowFile.aspx?id=1274293

skal jeg så bare lade som om at 1 er (1,f(1))

og finde tangenten sådan


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. december 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Hvad mener du med "lade som om"? Man skal først bestemme ligningen for tangenten til grafen for funktionen f(x) = xex - 1 i punktet (1 , f(1)), og så skal bestemme skæringspunktet mellem tangenten og y-aksen.

Tangentligning

y = f '(x0) · (x - x0) + f(x0)

Tangentens skæringspunkt med y-aksen: (0 , f(x0) - f '(x0)·x0 ) , med x0 = 1, dvs (0 , f(1) - f '(1))


Svar #4
04. december 2012 af Yusuf123 (Slettet)

Formuleringsfejl min fejl


Skriv et svar til: diff.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.