Studiebolig

Kollegier, hvordan og hvorledes?

04. december 2012 af savin (Slettet)

Hej alle.
Jeg synes det er lidt svært at finde rundt i de forskellige kollegier i Københavns hjemmeside. Derfor vil jeg gerne høre egne erfaringer. Jeg flytter til København til sommer for at studere og har kigget på nogle forskellige kollegier. Er der nogle af Jer, der har erfaringer med en eller flere af følgende:
- Falkoner kollegiet
- Industrikollegiet
- Rigshospitalets kollegium
- Østerbrogården
- Østervold kollegiet
Det jeg godt kunne tænke mig at vide, er hvordan jeg skal forholde mig mht. ansøgning til kollegiet. Jeg ved fx at hos Industrikollegiet, kan jeg først søge ind tre måneder før studiestart. Er der ellers andre vigtige ting, at sige, så vil jeg gerne høre lidt forskellige råd. Er nemlig helt på bar bund.
På forhånd tak!


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. januar 2013 af rakijovic

Herligt -- et af mange emner hvor jeg har anseelig ekspertise. :)) Tråden er lidt halvgammel, men jeg håber du alligevle kan bruge nedenstående smøre til noget.

Du skriver at du flytter til Kbh, så jeg forstår det sådan at du ikke bor i umiddelbar nærhed af hovedstadsområdet. Lad mig derfor som det allerførste mane en "provinsmyte" i jorden; man behøver ikke partout bo i København-som-i-København. Bare fordi din kommende bopæl måske har postadresse fx 2650 Hvidovre, 2720 Albertslund eller 2640 Hedehusene betyder ikke at du havner ude på Lars Tyndskids marker og er afhængig af en bus som kommer forbi én gang om dagen i hver retning.

Tingene i Storkbh er ikke længere væk end at du kan nå dem med s-tog, bus og/eller metro, og når man først har lært at gennemskue takstzonesystemet, kan det lade sig gøre at komme rundt for nogenlunde fornuftige penge. Du kan bruge kollegiets / boligens postnummer som pejling; så længe de ligger i intervallet 1000-2900, er du faktisk så godt som i Kbh. 2800 er Lyngby, 2900 er Hellerup, og så begynder vi at komme lidt ud i periferierne (3000 er Helsingør).

Fra et transportmæssigt synspunkt er det selvfølgelig smartest at bo så tæt på uddannelsesstedet som muligt -- ikke nødvendigvis pga. rejsernes varighed, men pga. prisen på månedskort / klippekort.

Jeg vil anbefale dig at du allerede nu indsender en ansøgning via Kollegiernes kontor i Kbh; de administrerer pænt mange kollegier / ungdomsbolighalløjsaer i Storkbh. Din ansøgning prioriteres desuden efter afstanden til dine forældres hjem; det giver en vis mening at ansøgere der tilflytter fra 'the ass end of the world' havner højere op på ventelisten end dem hvis forældre måske kun bor syv s-togsstationer væk og / eller relativt tæt på uddannelsesstedet.

Der er også mulighed, hvis du så ønsker, at leje værelse eller lejlighed på egen hånd. Førstnævnte kræver alt som oftest at du deler bad, lokum og køkken med en anden, og det er ikke altid til at vide hvem man ender sammen med. Desuden tror jeg de fleste sætter pris på at have sin egen bolig, og da i hvert fald eget bad og toilet. En anden ulempe med privat udlejning er at du nærmest skal beslutte dig fra den ene dag til den anden; ingen privat udlejer gider reservere et værelse til dig i over et halvt år.

Det er hvad jeg umiddelbart har af strøtanker om emnet. Jeg kender desværre ikke noget til de kollegier du nævner, men har du yderligere spørgsmål af generel karakter, råb endelig op. Hvis du ikke er meget for at dele detaljer med hele verden, skal du være velkommen at skrive til min indbakke eller en mail til [email protected]. :Basarilar dilerim med det hele! :)

- - -

Vriendelikheid is net sinisme wat 'n jol gekry het! ◄ |||| ► Ljubaznost je samo cinizam što je dobio piće! ◄ ||||

► Prietenia este doar cinism care a băut puțin alcool ! 


Brugbart svar (1)

Svar #2
04. januar 2013 af rakijovic

Jeg kom i lige i tanker om at ungdomsboliger også kan søges på ungdomsboliger.dk. :)

- - -

Vriendelikheid is net sinisme wat 'n jol gekry het! ◄ |||| ► Ljubaznost je samo cinizam što je dobio piće! ◄ ||||

► Prietenia este doar cinism care a băut puțin alcool ! 


Brugbart svar (1)

Svar #3
06. februar 2013 af drjuliet (Slettet)

ciu har også rigtig mange kollegier. Hvis du skal flytte til studiestart rammer du dog holdet af rigtig mange der alle mangler bolig og derfor kan det være svært at være kræsen.

Nogle kollegier (fx. rigshospitalets og egmont) er private og har andre kriterier end ciu fx har, når det kommer til ansøgning og optag på kollegiet.

 

Men til en start ville jeg melde mig hos ciu og kkik og så finde de private kollegier rundt omkring og se på dem.

 


Brugbart svar (1)

Svar #4
11. marts 2013 af klotte (Slettet)

se kollegierne i Lyngby- motorvejshurtigbus til Nørreport.

Polyteknisk kollegieselskab 

 


Skriv et svar til: Kollegier, hvordan og hvorledes?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.