Tysk

Forklaring til grammatikken

04. december 2012 af Chochang (Slettet) - Niveau: B-niveau

1)Friedrich ist ein körperlich starker Junge2)

Friedrich ist ein körperlicher starker Junge

 

Hvad for en sætning er rigtig? Og hvorfor hedder det det?


Brugbart svar (1)

Svar #1
05. december 2012 af elanorM (Slettet)

Den første sætning er korrekt. "körperlich" er et adverb her, ikke et adjektiv. Hvis du brugte to adjektiver (ein schöner starker Junge), så ville begge to blive bøjet.


Brugbart svar (1)

Svar #2
05. december 2012 af Tyskfødt (Slettet)

Adverbier bøjes ikke på tysk (undtagen i superlativ)

Sammenlign:

Der Student hat ein schön (= adverb) möbliertes ( adjektiv) Zimmer gemietet.         et smukt møbleret værelse

Der Student hat ein schönes (= adjektiv), möbliertes ( = adjektiv) Zimmer gemietet.    et smukt, (og) møbleret værelse

Gestern wehte ein eisig (= adv.) kalter (= adj.) Nordwind.  

 Gestern wehte ein eisiger ( = adj.), kalter (= adj.) Nordwind.   (her kan du erstatte kommaet med "und")


Brugbart svar (1)

Svar #3
07. december 2012 af Stygotius (Slettet)

A.  Det er da ikke så svært at forstå at adjektiver (tillægsord)  kun beskriver substantiver (navneord)  og pronominer (stedord), og at adverbier (biord) beskriver

1.  verber

2.  adjektiver

3.  andre adverbier

4.  hele sætninger 

 

B.  Tyske adverbier bøjes i grad, men ikke i køn, kasus og tal.


Skriv et svar til: Forklaring til grammatikken

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.