Matematik

hjæælp mat akut

05. december 2012 af popcorn81 (Slettet)

Hej jeg har brug for hjælp til to opgaver. 

Håber i vil hjælpe. 

#1

Den første er en reduceringsopgave: (S-T)(S+T)-(S+T) +2ST hvori jeg ved at jeg skal bruge kvadratsætningen, er lidt i tvilvl om hvordan og hvilken, og kan man godt bruge to kvadratsætninger i en ligning? 

 

#2 

Den anden er en ligning som skal løses: (x+1)(x-1)( x2+1)= 0

Jeg ved den har noget med diskriminaten af gøre, men bare lidt forvirret for hvad er x+1, x*1 er 1x men x+1 ?? 

 

Håber virkelig nogne kan hjælpe 

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
05. december 2012 af LubDub (Slettet)

#1

Benyt

       (a-b)(a+b) = a2 - b2

       -(a+b) = - a - b

#2

  Benyt nulreglen

     dvs. x +1 = 0 ∨ x - 1 = 0 ∨ x2 +1 = 0


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. december 2012 af Andersen11 (Slettet)

Hvis du kender kvadratsætningen

(a+b)(a-b) = a2 - b2

kan du sikkert også finde ud af at bruge den, når man kalder a og b for S og T. Udover det skal man hæve en minusparentes.

Ligningen løses ved at benytte nulreglen. Ligningen er allerede faktoriseret.


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. december 2012 af Imprafir (Slettet)

(x+1)(x-1)( x2+1)= 0

 

x^2-x+x-1=0

x^2-1=0

x^2=1

x=1


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. december 2012 af LubDub (Slettet)

#3

Se #1


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. december 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

Du har overset en af rødderne i ligningen.


Brugbart svar (0)

Svar #6
05. december 2012 af exatb

(x+1)(x-1)( x2+1)= 0              (x+1)(x-1) =x2 - 12

(x2 -1)(x2 + 1) = 0

x- 1 = 0


Brugbart svar (0)

Svar #7
05. december 2012 af Andersen11 (Slettet)

#6

Men hvorfor gå tilbage, når det nu allerede er faktoriseret og rødderne kan aflæses af opgaven?


Svar #8
05. december 2012 af popcorn81 (Slettet)

Hvordan kan man afæse røddene? 

Er det ved at ignorere x'erne og se på tallenen kun? 


Skriv et svar til: hjæælp mat akut

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.