Matematik

Ligningssystemer

07. december 2012 af silnul (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Hej

Jeg søger hjælp til, hvordan man skal løse følgende opgave inkl. udregninger

Opgaven hedder løs følgende ligningssystemer

a. 3x - 2y = x - y - 5

    2x + 4y = 5y - 3

 

b. x + 2y = 3x + y + 2

   2x - 3y = -2y - 2

 

c. 4x + 3y = 3x + 6

    12x +30y

           6         = x + 2y  - 12


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. december 2012 af JonasMcc (Slettet)

I ligning a. Du isolerer den ene variabel. Det kunne f.eks. være x. Det udtryk for x sætter du ind i den anden ligning. Den anden ligning er hermed kun udtryk vha. y. Du isolerer nu y. Den værdi for y sætter du ind i den første ligning, hvor du isolerede x. Hvis du regner rigtigt får du så x. 


Skriv et svar til: Ligningssystemer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.