Matematik

hjælp

07. december 2012 af tulay123 (Slettet) - Niveau: 10. klasse

skal have hjælp til denne opgave

beregn gennemsnitshastigheden for bekele i km/t, da han satte olympiske rekord?

de oplysninger vi får vide er 
det olympiske rekord i 10000 meter løb tilhører kenenisa Bekele i tiden 27:05:10
 

27 minutter 5 sekunder og 10 hunrededele sekund

hvordan regner man denne opgave ud 

 


 


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. december 2012 af peter lind

Hastighed = længde/tid


Svar #2
07. december 2012 af tulay123 (Slettet)

jamen hvad er hastigheden i denne opgave 
skal jeg så sige 10000 meter / 27  minutter

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. december 2012 af hbhans (Slettet)

Man kan fx regne Bekeles tid ud i sekunder: t = 27·60 + 5 + 10/100 sekunder. Dette svarer til T = t/(60·60) timer. De 10000 meter er 10 km, så hastigheden bliver v = 10/T km/time.


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. december 2012 af peter lind

Du bør også have resten af tiden med. Det bedste er at du finder den totale tid i sekunder


Svar #5
07. december 2012 af tulay123 (Slettet)

og hvordan gører jeg det 

 


Brugbart svar (0)

Svar #6
07. december 2012 af hbhans (Slettet)

Se #3.


Svar #7
07. december 2012 af tulay123 (Slettet)

er svaret 10

 


Svar #8
07. december 2012 af tulay123 (Slettet)

hedder det så tid divider med hastighed

 


Brugbart svar (0)

Svar #9
07. december 2012 af hbhans (Slettet)

Nej! Det hedder selvfølgelig kilometer divideret med tid. Tænk dig om.


Brugbart svar (0)

Svar #10
07. december 2012 af Andersen11 (Slettet)

#8

Genlæs #1.


Brugbart svar (0)

Svar #11
01. januar 2014 af 123434 (Slettet)

Jeg får resultatet til 22,2 km/t

27*60+5+10/100=1625,1 s

Han løber 10.000m på 1625,1 s

=(10.000m/1625,1s)*3,6=22,2km/t

Har bare på fornemmelsen, at dette ikke er korrekt.


Brugbart svar (1)

Svar #12
01. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#11

En anden måde at nå resultatet er at omregne tiden til timer

27m 5,10s = (27+5,10/60)/60 time = 0,451417 time

v = 10km/0,451417t = 22,15 km/t .

10 km løbet på lidt under 1/2 time svarer til lidt over 20 km løbet på en hel time.


Brugbart svar (0)

Svar #13
01. januar 2014 af 123434 (Slettet)

Tak, Andersen. Håber du er kommet godt ind i det nye år.


Skriv et svar til: hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.