Matematik

Hjælp!

09. december 2012 af HamDenAnonyme (Slettet) - Niveau: B-niveau

En ret linje l går gennem punkterne (12,-31) og (402,42)

a) Bestem ligningen for linjen l.

what to do?


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. december 2012 af Andersen11 (Slettet)

Bestem liniens hældningskoefficient a ud fra de to punkter, og bestem så konstanten b ud fra det ene punkt, i forskriften y = ax + b .


Svar #2
09. december 2012 af HamDenAnonyme (Slettet)

Så dvs.

Dvs ved den formel der "y = ax + b" skal jeg sætte dem ind?

y = 12x+-31? og y = 402x+42?

Jeg er en klovn til det der, tror ikke helt jeg har forstået.. evt meget pædagogisk forklaring? ;)


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. december 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Du må have lært om rette linier i folkeskolen? Indsæt i formlen for hældningskoefficienten

a = (y2 - y1) / (x2 - x1)

og indsæt det ene punkt sammen med den fundne værdi for a i forskriften til bestemmelse af b.


Svar #4
09. december 2012 af HamDenAnonyme (Slettet)

Min folkeskole var noget pis, - derfor jeg er herinde..
Men ja kan godt huske min lærer fortalte om den der (y2 - y1) / (x2 - x1) så indsætter jeg tallene deri også får jeg a.
også bestemmer jeg konstanten b ud fra det ene punkt, i forskriften y = ax + b?
 


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. december 2012 af mette48 (Slettet)

Du kan også sætte ind i y=ax+b, men du skal gøre det rigtigt

(x,y)=(12,-31) indsættes i y=ax+b

-31=a*12+b

(x,y)= (402,42) indsættes

42=a*402+b

-31=a*12+b trækkes fra 42=a*402+b

42-(-31)=a*402+b-(12a+b)

73=390a

a=390/73     indsæt a i en af ligningerne og find b


Svar #6
09. december 2012 af HamDenAnonyme (Slettet)

det ser kompliceret ud og ved godt det ikke er, men forstår virkelig intet...

kan jeg ikke bare putte punkterne ind i (y2 - y1) / (x2 - x1)? også finde b?


Brugbart svar (0)

Svar #7
09. december 2012 af Andersen11 (Slettet)

#6

Jo, se #3.


Skriv et svar til: Hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.