Matematik

Bestem en forskrift for funktionen f(x)

09. december 2012 af kubra12 (Slettet)

Hej jeg har fået en matematik opg for men forstår ikke rigtig.

 

Omkostningerne ved produktion af en vare kan beskrives ved en lineær funktion f (x) = ax +b ,
hvor x angiver den producerede mængde i stk., ag f (x) angiver omkostningerne i kr.
Det oplyses, at omkostningerne ved en produktion på 10 stk. er 6000 kr., og at omkostningeme ved
en produktion på 20 stk. er 9000kr.

 

har indtil videre skrevet f(x) = 10x+6000

ved virkelig ikke hvordan jeg skal gå videre


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. december 2012 af nielsenHTX

du skal finde a og b i

6000=a*10+b og 9000=a*20+b

hint træk den ene fra den anden.


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. december 2012 af peter lind

det er forkert. Sæt de givne værdier ind i den generelle lineær funktion. Det giver 2 ligninger med 2 ubekendte som du kan løse. Det første punkt giver f(10) = 6000= a*10+b


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. december 2012 af Andreww (Slettet)

6000 = a•10 +b = f(10)

9000 = a•20 +b = f(20)

 

f(20)-f(10):

3000 = a•10 ⇔ a = 300

Find b.


Svar #4
09. december 2012 af kubra12 (Slettet)

men der stå os at jeg skal  Besteme en forskrift for funktionen f(x).


Svar #5
09. december 2012 af kubra12 (Slettet)

forresten hvor havde du fået 3000 fra har du sagt det halve af 6000?


Skriv et svar til: Bestem en forskrift for funktionen f(x)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.