Matematik

Hjælp

09. december 2012 af Ferhat2765 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej.

Jeg har fået en opgave der ser således ud:

b) Bestem højden af en karaffel, der skal kunne rumme 2000cm3.

Har fået en tabel der ser sådan her ud:

Højde:      Rumfang:
5         20
10        157
15         530
20        1256
25         2453
30         4239

Min højde er målt i cm.

Mit rumfang er målt cm3. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. december 2012 af lfdahl (Slettet)

Der er tale om en potensfunktion: f(x) = k xp, hvor du kan bestemme parametrene k og p udfra to punkter f.eks.

(5, 20) og (25, 2453). Når du har k og p, skal du løse ligningen: k xp = 2000  >>  x = ...

Jeg har fået værdierne: k = 0,163 og p = 2,989.

Du kan også løse opgaven grafisk, idet du afbilder højden i cm som funktion af rumfanget i cm3. På kurven kan du aflæse x, når y = 2000.


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. december 2012 af Kulka1 (Slettet)

Du skal foretage en regression - kan ikke påpege, hvilken slags du præcis skal foretage, fordi du ikke har givet hele opgaven og når jeg laver det inde på Excel kan jeg se både et andengradspolynomium og en potensfunktion (nogenlunde) opfylder de givne datasæt.

Regressionen giver dig en funktionsforskrift. Højden af en karaffel, der skal kunne rumme 2000cm3 fås så ved at løse:

f(x)=2000.  


Skriv et svar til: Hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.