Generelt

Øjenlæge

10. december 2012 af Mathuse (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Hej, jeg ville meget gerne være øjenlæge.

Men jeg ved ikke hvad jeg skal efter folkeskole om jeg skal tage en stx eller hf for at blive øjen læge? og hvad skal jeg efter jeg har bestået min stx fx. Skal jeg så på Århus universit eller hvad skal jeg? please hjælper har ledt over alt på internettet. 


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. december 2012 af Fuglen96 (Slettet)

Prøv at gå ind på ug.dk. Det er en uddannelsesguide, hvor du skriver proffesionen i søgefeltet, og så kan du finde uddanelsesstederne, adgangskrav osv. :)


Brugbart svar (1)

Svar #2
10. december 2012 af npcnb (Slettet)

Efter STX eller hvad du nu vælger skal du læse medicin. Du bør dog være opmærksom på at dette kræver et gennemsnit på omkring 10 :)


Brugbart svar (1)

Svar #3
10. december 2012 af Hijsa

For at du skal være øjenlæge kræver det at du læser til medicin - altså tager lægeuddannelsen. Så hvis du ønsker dette, skal du stramme dig an ;) For snittet er højt lige for tiden!


Brugbart svar (2)

Svar #4
10. december 2012 af Dulugtergrimt

Som de andre siger, så er en øjenlæge en specialisering du kan vælge, efter du er blevet læge. For at blive læge kræver det, at du læser medicin på universitetet. For at læse medicin, kræver det at du har en studentereksamen med masser af matematik (A), fysik (B) og kemi (B). Alternativt bioteknologi (A) istedet for kemi. Men du skal virkeligt ligge dig i selen. Ikke nok med, at medicin er Danmarks mest søgte uddannelse med et snit et godt stykke over de 10, så skal du også derefter kvalificere dig, for at opnå en uddannelse i dit ønskede speciale. Der er kvoter på, hvor mange læger der er plads til inden for hvert speciale, og øjenlæge (oftalmologi) er rigtig populært.


Skriv et svar til: Øjenlæge

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.