Matematik

udregning stigningen i procent

13. december 2012 af silnul (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Cykelløbet post Danmark Rund arrangeres af Danmarks cykel union og løbets hovedsponsor er Post Danmark

Den stejle bakke Kiddesvej i Vejle har i de senere år været en del af ruten Post Danmark Rundt

Kiddesvej har over en strækning på 400 meter en stigning på 21%

En stigning på 21 % betyder, at når man bevæger sig 100 m kommer man 21 m højere op.

Tegning af trekant: side c = 100 m, Side b = 97,8 m, Side a = 21 m og vinkel C er 90


1. En stigning på 10 grader - hvad bliver stigningen i procent?
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. december 2012 af peter lind

tan(10º)


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. december 2012 af mette48 (Slettet)

Beskrivelsen af trekanten er da forkert.

man skal 100m vandret hen og 21 m lodret op

c=100m a=21 m og b=102,2 m og vinkelen B er 90

Stigning på 10 grafer  er  tan-1(10º)*100 %


Skriv et svar til: udregning stigningen i procent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.