Studieretningsprojekt/-opgave (SRP/SRO)

Bevægelsesligninger for raket i et homogent tyngdefelt med luftmodstand

14. december 2012 af rlkluver (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej jeg vil høre om der er nogle som kan hjælpe mig lidt på vej.

Jeg skal fine bevægelsesligningerne til en raket. Jeg har fundet alle de kræfter som påvirker raketten og fundet den resulterende kraft: m*v'=v*q-g*m-k*v (q=udskydt brændstof pr. sek og -k=luftmodstand)

jeg har fundet massen af tiden, da brændstoffet forlader raketten og der har jeg opstillet under antagelse af at v, q, og k er konstant: m'*v=v*q-g*m-k*v --> m(t)=m_start-(k-q)*t

Ved at differentiere får jeg bevægelses ligningen til hastigheden (ved hæftet billede) 

 hvilket jeg slet ikke kan få til at sige mening overhovedet, nogen som kan hjælpe?

Vedhæftet fil: hastighed af tid.PNG

Skriv et svar til: Bevægelsesligninger for raket i et homogent tyngdefelt med luftmodstand

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.