Matematik

parabel.....

24. september 2005 af ASLAK (Slettet)
hejsa er der nogen der gider at hjælpe mig med matematik.........

Brugbart svar (0)

Svar #1
24. september 2005 af xyz (Slettet)

er det en opgave?

Svar #2
24. september 2005 af ASLAK (Slettet)

#1: he he ...ja det er det

en parabel har ligningen :
y = 2x^2 -3x -2

Punkterne A og B ligger på parablen og har førstekoordinat henholdsvis 0 og 2.

a) bestem en ligning for parabeltangenten i A og for parabeltangenten i B.

kan ikke rigtig forstå at hvorfor man skal finde 2 tangenter??

Brugbart svar (0)

Svar #3
24. september 2005 af xyz (Slettet)

du kan først starte med at sætte første koordinaterne ind i ligningen for parablen, så vil du jo få andenkoordinaterne.

Svar #4
24. september 2005 af ASLAK (Slettet)

det giver:
-2 og 0

Svar #5
24. september 2005 af ASLAK (Slettet)

skal man så differencere ???
y = 2x^2-3x-2

Svar #6
25. september 2005 af ASLAK (Slettet)

er der ikke andre som lige kan hjælpe mig...forstår det virkelig ikke??

Brugbart svar (0)

Svar #7
25. september 2005 af Epsilon (Slettet)

#5:
Ja, du skal differentiere funktionen

f(x) = 2x^2 - 3x - 2

og bestemme f'(0) samt f'(2). Dernæst benyttes tangentligningen til at bestemme en ligning for hver af parabeltangenterne.

//Epsilon

Svar #8
25. september 2005 af ASLAK (Slettet)

giver det så følgende:

A: y = -3x-2

B: y = 5x-10

Brugbart svar (0)

Svar #9
25. september 2005 af Epsilon (Slettet)

#8:
Korrekt.

//Epsilon

Skriv et svar til: parabel.....

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.