Matematik

Isolering af variabel

16. december 2012 af Melinda24 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej alle..har en opgave som jeg simpelthen ikke forstår :(

isoler variablen t i følgende formel: R = R0(1+a t)

det ville være rigtig rart, hvis en af jer kunne hjælpe mig med den ! :) 

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. december 2012 af PeterValberg

t = (R/R0 - 1)/a

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. december 2012 af Andersen11 (Slettet)

Dividier med R0, træk 1 fra på hver side, og divider så med a.


Svar #3
16. december 2012 af Melinda24 (Slettet)

hvordan er udregningerne så ? det er det jeg ikke helt forstår :( 


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. december 2012 af PeterValberg

#3 som angivet i #2 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. december 2012 af PeterValberg

R = R0(1 + at)
R/R0 = 1 + at
R/R0 - 1 = at
(R/R0 - 1)/a = t

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #6
16. december 2012 af naasnus (Slettet)

formel: R = R0(1+a t)

divide med  R0 begge sider af lighedstegn

alså: R/R0 = R0(1+a t)/ R0

så har vi

R/R0 =1+at 

R-1/R0 =1+at-1

R-1/R0 =at

R-1/R0 *a=at/a

R-1/R0 *a=t

håper det her hjælper


Svar #7
16. december 2012 af Melinda24 (Slettet)

Mange tak begge to !! det har været en stor hjælp !


Brugbart svar (0)

Svar #8
16. december 2012 af PeterValberg

#6 du laver altså en regnefejl, der hvor du trækker 1 fra på begge sider

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Isolering af variabel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.