Matematik

eksponentialfunktion

25. september 2005 af katrine01 (Slettet)
hej nogle der kan hjælpe mig dem en lille opgave
Om den eksponentialfunktionen g gælder, at g(-2)=1/3.
Bestem den eksakte værdi af g´s grundtal, og angiv derefter en forskrift for g.

Skal man så ikke bruge f(x)=a ^x,
på forhånd tak

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. september 2005 af Waterhouse (Slettet)

Det skal du, ja.

Svar #2
25. september 2005 af katrine01 (Slettet)

vil det så se sådan ud. F(0)=-2^1/3

Brugbart svar (0)

Svar #3
25. september 2005 af Waterhouse (Slettet)

g(-2)=1/3
<=>
a^(-2)=1/3

Svar #4
25. september 2005 af katrine01 (Slettet)

dvs. den eksakte værdi af g´s grundtal=1/3

Brugbart svar (0)

Svar #5
25. september 2005 af Waterhouse (Slettet)

Nej - a er g's grundtal.

a^(-2)=1/3
<=>
1/a^2 = 1/3

og så burde det være til at finde a.

Svar #6
25. september 2005 af katrine01 (Slettet)

oki.
1/a^2 = 1/3
1/(1/3)^2=9 sådan

Brugbart svar (0)

Svar #7
25. september 2005 af Epsilon (Slettet)

#6:
Nej, ikke just. Således;

1/a^2 = 1/3 <=> a^2 = 3

Hvad slutter vi heraf?

//Epsilon

Svar #8
25. september 2005 af katrine01 (Slettet)

hvad mener du med Hvad slutter vi heraf?
alså så er den eksakte værdi af g´s grundtal=3

Brugbart svar (0)

Svar #9
25. september 2005 af Epsilon (Slettet)

#8:
Nej, vi har, at a^2 = 3. Hvad slutter vi da, at a må være?

//Epsilon

Skriv et svar til: eksponentialfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.