Matematik

Hjælp miiig

16. december 2012 af LW09 (Slettet)

Heeej SP. Jeg har denne opgave som jeg ikke kan finde ud af at løse.
jeg håber der er nogle klogehoveder der kan hjælpe :))))

Tabellen viser det årlige udslip af CO2 for OECD-landene for en række år.

År:                 1990    1995   2000   2004    2005    2006    2007

Co2 mio. ton: 11073  11575  12492  12887  12922  12865  13000


I en model antages det, at det årlige udslip af CO2 (målt i mio. ton) fra
OECD-landene som funktion af antal år efter 1990 kan beskrives ved en linær funktion f(x) 

a) Benyt tabellens data til at finde en forskrift for f(x).



Brugbart svar (0)

Svar #1
16. december 2012 af PeterValberg

Du skal foretage en lineær regression over ALLE data i tabellen.
Dit foretrukne CAS-værktøj har et værktøj (kommando) til dette formål.

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
16. december 2012 af LW09 (Slettet)

Jeg bruger maple.. hvordan finder man forskrift for f(x=¨), når man har lavet en linær regression


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. december 2012 af PeterDL (Slettet)

Du skal lige huske at sætte år 1990 ind som år 0, for ellers får du en regression, som ikke passer


Svar #4
16. december 2012 af LW09 (Slettet)

Når okay tak :)


Svar #5
16. december 2012 af LW09 (Slettet)

Jeg kan ikke få den til at fungere skal jeg ikke indsætte tallene således inde på maple 

X := 0, 1995, 2000, 2004, 2005, 2006, 2007

Y := 11073, 11575, 12492, 12887, 12922, 12865, 13000;


Brugbart svar (0)

Svar #6
16. december 2012 af PeterDL (Slettet)

Du skal jo have år 1995 som år 5, 2000 som år 10 osv


Brugbart svar (0)

Svar #7
16. december 2012 af Andersen11 (Slettet)

#5

Som variabel x bruger man årstallet minus 1990 , så x angiver antallet af år efter 1990.


Svar #8
16. december 2012 af LW09 (Slettet)

Hvordan det, forstod jeg ikke skal det så være 

 

0, 5,10 , 15, 20, 25, 30 ??? og hvad med Y? 


Svar #9
16. december 2012 af LW09 (Slettet)

Jeg kan stadig ikke få den til at lave en linreg. :S


Brugbart svar (0)

Svar #10
16. december 2012 af Andersen11 (Slettet)

#8

Der skal ikke ændres noget ved y-værdierne.

Når man trækker 1990 fra årstallene, får man

x: 0, 5, 10, 14, 15, 16, 17


Brugbart svar (0)

Svar #11
16. december 2012 af PeterDL (Slettet)

Dine x-værdier bliver antal år efter 1990, så dine x-værdier bliver 0, 5, 10, 14, 15, 16, 17
Dine y-værdier er de samme


Svar #12
16. december 2012 af LW09 (Slettet)

Ja så fik jeg en linær regression.. Hvad gør jeg så


Brugbart svar (0)

Svar #13
16. december 2012 af Andersen11 (Slettet)

#12

Forskriften skal så sikkert benyttes i de efterfølgende spm.


Svar #14
16. december 2012 af LW09 (Slettet)

Næste trin er så Benyt tabellens data til at finde en forskrift for f(x).


Svar #15
16. december 2012 af LW09 (Slettet)

Jeg er en smule forvirret nu :) så : f(x) = ax + b ??


Svar #16
16. december 2012 af LW09 (Slettet)

I min graf står der y=118.56x + 11098..
 


Brugbart svar (0)

Svar #17
16. december 2012 af Andersen11 (Slettet)

#16

Ja, så er det den fundne forskrift for den lineære model.


Svar #18
16. december 2012 af LW09 (Slettet)

Tak og nu skal jeg så 

I perioden 1990-2007 er det årlige udslip af CO2 fra kina steget med 6,0% pr. år. I 1990 var CO2-udslippet fra Kina 2244 mio. ton. Funktionen g(x) angiver det årlige CO2-udslup fra Kina x år efter 1990

bestemme en forskrift for g(x), og benytte denne til at bestemme det årlige CO2-udslip fra Kina i 2030

Hvordan er det lige man gør det :) har glemt det.. :(


Brugbart svar (0)

Svar #19
16. december 2012 af Andersen11 (Slettet)

#18

Vi har ingen anelse om, hvad g(x) er .


Svar #20
16. december 2012 af LW09 (Slettet)

Undskyld der medfølger en tekst til :)

I perioden 1990-2007 er det årlige udslip af CO2 fra kina steget med 6,0% pr. år. I 1990 var CO2-udslippet fra Kina 2244 mio. ton. Funktionen g(x) angiver det årlige CO2-udslup fra Kina x år efter 1990


Forrige 1 2 Næste

Der er 38 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.