Tysk

Kongruens...HaStEr...

25. september 2005 af sebb (Slettet)
Hej,
Jeg håber der er nogle der gider at kigge på følgende sætninger:

1) The herd was running in all directions.

2) A number of passengers was hurt in the accident.

3) My granddad, who is now dead, was quite a famous general.

4) The Liverpool team has won the Cup once again.

5) The Goverment has done everything possible.

6) The Goverment was discussing the issue throughout the night.

7) I visited Madame Tussaud's, which is facinating but indeed expensive!

8) Some love dogs, but nobody loves frogs.

9) A lot of children were evacuated from London during the war.

10) A lot of sand was brought by lorry.

11) Where is alle the milk? Well, some was spilt and I drank the rest.

12) The Tower of London an St. Paul's Cathedral are the most impressive places to visit in London. A lot of tourists visit them every year.

13) The news od the recent disaster has been shock to most people.

14) The castle is haunted by ghosts, or so people say.

15) Some of the money was lost because of bad planning, some was lost because a bad management.

16) Alle the sights in London which is worth seeing are included in the tour.

17) The Sad Sisters is a strange film.

På forhånd Tak
Sebb

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. september 2005 af Jean

sKriV eN oRdeNTlig TiTeL. DvS. unDlaD deTTE.
.HaStEr...

Capiche?

Svar #2
25. september 2005 af sebb (Slettet)

#1) Okai,

Capiche =

Brugbart svar (0)

Svar #3
25. september 2005 af baskermilla (Slettet)

I was, you were, he/she/it was. We were, you were, they were.

"2) A number of passengers was hurt in the accident."

Passengers = pluralis
Derfor ikke was, men were.

"The Goverment" - er det ikke også pluralis?

Nr.11 - har et e for meget på 'all'
Nr.12 - mangler der et d bag 'an'
Nr.13 - er der en tastefejl og der mangler et 'a'
Nr.16 - det samme som ved nr.11 - og så ville jeg nok omformulere den og lave en omvendt ordstilling.

Ellers synes jeg at det ser ret fornuftigt ud.


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. september 2005 af Mikkel_P._Sørensen (Slettet)

det er da ikke tysk??

Brugbart svar (0)

Svar #5
25. september 2005 af baskermilla (Slettet)

#4
Tysk??

Brugbart svar (0)

Svar #6
25. september 2005 af Dominik Hasek (Slettet)

#5: Ja, sebb er kommet til at poste indlæget under "Tysk".

Brugbart svar (0)

Svar #7
25. september 2005 af baskermilla (Slettet)

#6: Åååh. Det giver lidt mere mening end hvad jeg lige umiddelbart kunne få det til. :0)

Brugbart svar (0)

Svar #8
26. september 2005 af Fingersen (Slettet)

Hej Sebb:

1: Ok
2: were
3: slet det "now"
4: OK
5: Government
6: Government





7) I visited Madame Tussaud's, which is facinating but indeed expensive!

8) Some love dogs, but nobody loves frogs.

9) A lot of children were evacuated from London during the war.

10) A lot of sand was brought by lorry.

11) Where is alle the milk? Well, some was spilt and I drank the rest.

12) The Tower of London an St. Paul's Cathedral are the most impressive places to visit in London. A lot of tourists visit them every year.

13) The news od the recent disaster has been shock to most people.

14) The castle is haunted by ghosts, or so people say.

15) Some of the money was lost because of bad planning, some was lost because a bad management.

16) Alle the sights in London which is worth seeing are included in the tour.

17) The Sad Sisters is a strange film.

Brugbart svar (0)

Svar #9
26. september 2005 af Fingersen (Slettet)

Ups:

Her er de igen lige:

1: OK
2: were
3: slet det "now"
4: OK
5: Government
6: Government
7: fascinating + slet indeed
8: OK
9: OK
10: OK
11: all, spilled
12: and
13: of + shocking
14: or so people say = el. That is at least what people say.
15: a = of
16: which are
17: OK

MVH
Fingersen






Skriv et svar til: Kongruens...HaStEr...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.