Matematik

Marginalnytte

28. december 2012 af collina5 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Nogle der kan forklare mig det her?

På forhånd tak.

Antag at Valdemar har følgende nyttefunktion:
U(Q1;Q2) =10Q1 – 1/2* Q_1^2+ Q2, hvor Q1 < 10, hvor Q1 er Valdemars forbrug af Pizza og Q2 er Valdemars forbrug af bøger.

Det antages, at Valdemar ikke anskaffer sig andre goder, og at hans indkomst er 100, M=100. P1 er prisen på Pizza og P2 er prisen på bøger og P2 = 2.

Find Valdemars marginalnytte af henholdsvis Pizzaer og bøger.

Løsning:

 MUPizza = ∂U/(∂Q_1 )  = 10-Q1 MUBøger =  ∂U/(∂Q_2 )  = 1


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. december 2012 af Andersen11 (Slettet)

Man har funktionen

U(Q1 , Q2) = 10·Q1 - (1/2)·Q12 + Q2

Marginalnytterne er de partielle afledede ∂U/∂Q1 og ∂U/∂Q2 , der findes ved at differentiere U med hensyn til Q1 og Q2 .


Skriv et svar til: Marginalnytte

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.