Matematik

Er dette udregnet rigtigt?

01. januar 2013 af LFeline (Slettet) - Niveau: A-niveau

Reducér    (x+y)^2-(2x+y)(2x-y)
x^2+y^2+2xy-(x^2+y^2 )
2xy

Reducér 2x(a+y)-(2x+y)(a-x)
2xa+2xy-(2xa-?2x?^2+ya-yx)
xy+?2x?^2+ya


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. januar 2013 af Martinen (Slettet)

Du har her to binomiske formler, nemlig den første og tredje

(x+y)^2-(2x+y)(2x-y) 

(x+y)^2 = x^2+2yx+y^2

(2x+y)(2x-y) = 4x^2-y^2

x^2+2yx+y^2 - 4x^2+y^2 = -3x^2+2yx +2y^2


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. januar 2013 af peter lind

Den første. (2x+y)(2x-y) = (2x)2-y2.

Den anden Hvad betyder alle de spørgsmålstegn ?


Svar #3
01. januar 2013 af LFeline (Slettet)

(2x+y)(2x-y) = 4x^2-y^2

x^2+2yx+y^2 - 4x^2+y^2      Hvorfor skifter 4x^2 og y^2 fortegn?


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. januar 2013 af peter lind

På grund af minustegnet mellem (x+y)2 og (2x-y)(2x+y)


Brugbart svar (1)

Svar #5
01. januar 2013 af mette48 (Slettet)

Jeg synes det kniber lidt for jer at holde opgaven samlet. Der er mellemresultater, men de skal da samles.

(x+y)^2           -          (2x+y)(2x-y) =

x2+y2+2xy      -              (4x2-y2) =

x2+y2+2xy         - 4x2+y2  =

-3x2+2y2+2xy

 

2x(a+y)    -  (2x+y)(a-x) =

2xa+2xy  - (2xa-2x2+ya-yx) =

2xa+2xy    -2xa+2x2-ya+yx  =

3xy+2x2-ya


Svar #6
01. januar 2013 af LFeline (Slettet)

Tak for hjælpen!


Skriv et svar til: Er dette udregnet rigtigt?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.