Matematik

Hjælp til mat. !!!

01. januar 2013 af Wihi (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg forstår slet ikke hvordan jeg skal løse opgaverne.. PLEASE hjælp mig med at forstå hvordan I løser dem? 

Løs ligningen
(x^2+1)⋅(2x-3)=0

 

 

Reducer udtrykket
(3a+4b)^2-9(b-a)(b+a)


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

Løs ligningen ved at benytte nulreglen for et produkt.  Et produlkt er nul, hvis en eller flere af faktorerne er lig med 0.

Reducer udtrykket ved at benytte to kendte kvadratsætninger.


Svar #2
01. januar 2013 af Wihi (Slettet)

x^2+1=0 v 2x-3=0 

?? Er det korrekt? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ja, det er korrekt. Løs nu de to ligninger særskilt.


Svar #4
01. januar 2013 af Wihi (Slettet)

Okay tak ;) 

(3a+4b)^2-9(b-a)(b+a)

b^2-ba+ab-a^2=b^2-a^2

(3a+4b)^2-9(b^2-a^2)

- har jeg reduceret rigtigt? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Jo, du har taget et enkelt lille skridt i den rigtige retning. Du bør kende de kvadratsætninger på rygmarven og i søvne fra folkeskolen. Fortsæt nu.


Svar #6
01. januar 2013 af Wihi (Slettet)

Fortsætte med hvad.. Er jeg ikke færdig? 


Brugbart svar (0)

Svar #7
01. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#6

Nej, langtfra. Du har udregnet det ene produkt (b-a)(b+a). Det skal ganges med -9, og så lægges til det første led (3a+4b)2 , der også skal regnes ud ved hjælp af en kvadratsætning.


Brugbart svar (0)

Svar #8
01. januar 2013 af mathon

 

                (x2+1)(2x-3) = 0

                (x2+1)  •  2( x - (3/2) ) = 0      (x2+1)≥1


Skriv et svar til: Hjælp til mat. !!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.