Kemi

Hjælp til bjerrumdiagrammer

03. januar 2013 af bassemusen7 (Slettet) - Niveau: B-niveau

http://www.emu.dk/gym/fag/bt/inspiration/materialer-download/dokumenter/opgaver/tidl_forsoeg/smaa/25_ascorbinsyre.pdf

nogle der kan hjælpe mig med opgave c?? please det haster :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. januar 2013 af mathon

 

      benyt

                          c)                       pH = pks + log((1-xs)/xs)

                          d)                       xs = ( 1+10pH-pks )-1
                                        


Svar #2
03. januar 2013 af bassemusen7 (Slettet)

men hvilken Xs skal jeg aflæse?


Brugbart svar (1)

Svar #3
03. januar 2013 af mathon

 

         xs = 0,5

                            c)                       pH = pks + log((1-0,5) / 0,5) = pks = 4,17


Svar #4
03. januar 2013 af bassemusen7 (Slettet)

Hvordan ved du at xs = o,5?


Brugbart svar (1)

Svar #5
03. januar 2013 af mathon

dvs
         halvdelen af C-vitaminmængden - 0,5•ns -  som ascorbinsyre, C6H8O6, mens den den
         anden halvdel - 0,5•nb - findes som den korresponderende base ascorbat, C6H7O6-:

     c)                       pH = pks + log((1-xs)•ns / (xsns)) =

                                        pks + log((1-0,5)•ns / (0,5•ns)) =

                                        pks + log(0,5•ns / (0,5•ns)) = pks


Svar #6
03. januar 2013 af bassemusen7 (Slettet)

så egentligt vil pks være lig med pH?

 


Brugbart svar (1)

Svar #7
03. januar 2013 af mathon


              ...bør udtrykkes omvendt, da pH er den variable


Svar #8
03. januar 2013 af bassemusen7 (Slettet)

okay, men tak for hjælpen ;)


Brugbart svar (1)

Svar #9
03. januar 2013 af mathon

 foranlediget af spørgsmålet i #4
                     i
 https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=651333

 

                         d)                       xs = ( 1+10pH-pks )-1 = ( 1+104,80-4,17 )-1 = 0,19 = 19%

                                ved en urin-pH på 4,8 er ascorbinsyrebrøken xs = 19%


Skriv et svar til: Hjælp til bjerrumdiagrammer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.