Kemi

pufferligningen

05. marts 2009 af husii (Slettet)

hej jeg skal en opgave om C-vitamin

og jeg mangler at lave denne del opgave

d) Beregn hvor stor en procentdel af C-vitaminet der findes som ascorbinsyre i urin med pH=4,8

Jeg må ikke brug bjerrumdiagrammet , jeg skal brug pufferligningen med ved ikke hvordan.

håber i kan hjælpe, jeg har vedhæftet opgaven

Vedhæftet fil: scan0001.jpg

Brugbart svar (1)

Svar #1
05. marts 2009 af Darwin (Slettet)

pH = pKs + log(χ)

⇔ χ = 10(pH - pKs) = 10(4.8 - 4.2) = 100.6

% = (100.6 + 1)-1 = 20 %


Brugbart svar (1)

Svar #2
05. marts 2009 af Ramses I (Slettet)

Du har pka for ascorbinsyre = 4,17 (opslag)

pH = pka + log (nb/ns)

4,8 = 4,17 + log X

X = 4,26 ---------> 4,26 = (nb/ns) og du har at nb + ns = 100
 

Så det er bare at løse de to ligninger med to ubekendte.


Brugbart svar (1)

Svar #3
05. marts 2009 af Darwin (Slettet)

Kort forklaring på #1. Hvis forholdet mellem α og β betegnes χ kan vi skrive

α/β = χ/1   dvs. vi kan sætte (α,b) = (χ,1).

Hvis vi ønsker at kende forholdet mellem α (=χ) og den samlede størrelse α+β (=χ+1) haves:

α/(α+β) = χ/(χ+1)

Og omvendt har vi, at:

β/(α+β) = 1 - (χ/(χ+1)) = 1/(χ+1) = (χ+1)-1

Brug af disse formler giver samme resultat som #2.


Brugbart svar (1)

Svar #4
03. januar 2013 af bassemusen7 (Slettet)

hvad får i resulattet til ?


Brugbart svar (1)

Svar #5
03. januar 2013 af mathon

@#4
                se
                https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1286347  #9
 


Skriv et svar til: pufferligningen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.