Matematik

Andengradsligning tricky

03. januar 2013 af Chochang (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej allesammen, jeg har fået denne mærkelige andengradsligning som lektier, men forstår den ikke. Er der nogen, der kan hjælpe.

 

(2*x^(2)-2*x-12)(x^(2)-10x+24)=0


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. januar 2013 af peter lind

Brug nulreglen. Hvis et produkt af faktorer er 0 er mindst en af faktorerne 0


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. januar 2013 af mette48 (Slettet)

(2x2-2x-12) (x2-10x+24)=0                   dette er en 4.gradsligning, så du kan få op til 4 løsninger

brug 0regelen

(2x2-2x-12)= 0   v     (x2-10x+24)=0

løs de 2 2.gradsligninger hver for sig


Svar #3
03. januar 2013 af Chochang (Slettet)

Hvordan kan jeg bruge nulreglen, når værdierne for c også er tilstede?

Altså c= -12  v   c=24


Brugbart svar (1)

Svar #4
03. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#3

Man benyttede nulreglen på hver faktor i produktet (2x2-2x-12) · (x2-10x+24) til at spalte den oprindelige ligning

(2x2-2x-12) · (x2-10x+24) = 0

i de to ligninger

 (2x2-2x-12) = 0    ∨     (x2-10x+24) = 0 ,

der så skal løses hver for sig som 2.-gradsligninger.


Svar #5
05. januar 2013 af Chochang (Slettet)

Tak for svaret :D


Skriv et svar til: Andengradsligning tricky

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.