Matematik
Integralregning
Opgave:
Udregn ∫31 x2 dx og forklar, hvad tallet viser. (1-tallet skal være under 3-tallet og hænge sammen med slangen).
Nogen, der kan hjælpe?
Svar #1
04. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)
Find en stamfunktion F(x) til integranden x2 og beregn så integralet som F(3) - F(1) . Tænk på, at integralet kan fortolkes som et areal.
Svar #2
04. januar 2013 af Solvejens (Slettet)
Jeg kan ikke finde ud af, hvad jeg skal gøre efter:
∫31 x2 dx
Anvender formlen: ∫ (a•xn) dx = (a•xn+1 / n+1 +k)
Indsætter i formlen: ∫ (1 • x2+1 / 2+1 +k)
F(x) = ∫ (1 • x3 / 3 +k)
... ??
Svar #3
04. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)
#2
Integraltegnet forsvinder, når man har bestemt stamfunktionen. En stamfunktion til funktionen x2 er F(x) = x3/3 , så
1∫3 x2 dx = [ x3/3 ]31 = F(3) - F(1) = ...
Svar #4
04. januar 2013 af SuneChr
# 0
Mini leksikon i integralregning:
* Den geometriske tolkning af
er arealet af punktmængden { (x ; y) | 1 ≤ x ≤ 3 ∧ 0 ≤ y ≤ x2 }
* 1 kaldes nedre grænse og 3 øvre grænse for det bestemte integral.
* Slangen kaldes integraltegnet, og er et stiliseret langt S, som står for "summen af ..." .
Skriv et svar til: Integralregning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
