Dansk

Essay??

06. januar 2013 af Audrina (Slettet)

Hvad er et essay? Hvordan ved man det er et essay? har et essay en bestemt komposition? :-)


Brugbart svar (4)

Svar #1
06. januar 2013 af 123434 (Slettet)

Din personlige mening. Meget med følelser, tanker, oplevelser. En stor interesse fra forfatteren. En af de eneste genre, hvor det er tilladt at skrive: jeg synes, jeg føler osv.


Brugbart svar (3)

Svar #2
06. januar 2013 af adsafadfdsafdasf (Slettet)

https://www.studieportalen.dk/Video/S%C3%A5dan-skriver-du-et-essay-i-dansk-p%C3%A5-STX-119.aspx

 


Brugbart svar (2)

Svar #3
06. januar 2013 af Stygotius (Slettet)

Der er stor forskel på et eksempel fra genren "essay" og så det idiotiske  udtryk som tumberne og pop-drengene i undervisningsministeriet har fundet på med deres over-café-smarte nye opfindelse, der ikke har gjort andet end at skabe total forvirring.

Et litterært essay er en tekst som er en mellemting mellem skønlitteratur og sagprosa. Det en slags fortrolig snak mellem forfatteren og læseren. Emnet er fra virkelighedens verden, men teksten indeholder forfatterens personlige mening om det og på denne baggrund også hans/hendes betragtninger om verden og livet i almindelighed.

Gode eksempler er Frank Jægers, Jacob Paludans og Knud Sønderbys essay.


Brugbart svar (1)

Svar #4
07. januar 2013 af ceciliehans (Slettet)

Et essay er hvor du reflekterer over det emne du skriver om, der bliver ofte stillet spørgsmål i teksten, hvilket for læseren til at tænke over det, og du diskuterer nærmest med dig selv for og imod, du kommer ikke frem til en konklusion i teksten. Der kan også blive taget udgangspunkt fra en oplevelse feks. Du mødte en i bussen på vej hjem, og fik dig til at tænke..... Osv

Brugbart svar (1)

Svar #5
07. januar 2013 af Stygotius (Slettet)

# 4,

Prøv at skrive det samme på dansk.


Brugbart svar (2)

Svar #6
07. januar 2013 af Danmark4life (Slettet)

Du kan burge en slags BOB - MODEL

B= Betydning eks. Æbler er sunde og er godt for kroppen.

O= overvejelse eks. Mon det smager bedre end dem fra min egen have?

B= beskrivelse eks. Æblet er stort og rødt.

Jeg brugte modelen og det hjalp mig,  jeg fik 12 for min essay. Håber du kan bruge det til noget :) 


Skriv et svar til: Essay??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.