Matematik

Isolér t

06. januar 2013 af fiefranck (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle sammen.
Jeg har brug for hjælp til følgende ligninger, da jeg har været sygemeldt og derfor ikke lært dette:

b) t^2-4=a

c) E=P*t

d) s= 1/2(HALV ANDEN)at^2

Håber nogle forstår dette!


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

b) og d) er 2.-gradsligninger i t. c) er en simpel lineær ligning i t.

Måske mener du i d)   s = (3/2)at2 ?


Svar #2
06. januar 2013 af fiefranck (Slettet)

Og hvordan laves 2.gradsligninger?? Hvad mener du? 

Nej spørgsmålet lyder s = (1/2)at^2


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Så er det jo ret vildledende med ordet "HALV ANDEN" i parentesen, eftersom halvanden betyder 11/2 eller 3/2 .

Du må have lært, hvordan man løser 2.-gradsligninger; slå det op i bogen og repeter.

I ligningen s = (1/2)at2 isolerer man t2 og beregner så t.


Svar #4
06. januar 2013 af fiefranck (Slettet)

Tak! Godt nok mente jeg1/2 og ikke halv anden. Jeg prøver.


Skriv et svar til: Isolér t

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.