Matematik

Sinus relationen

10. januar 2013 af lotteBrita (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej derude. Jeg er  igang med en opgave om retvinklede trekanter.

C er 90 grader, A er 30 grader og siden a er 4

 

jeg skal så have beregnet de ukendte stykker vha sinus relationen s

De ukendte stykker er: B, lille b og lille c.

B har jeg allerede fundet: 180 - 90 - 40 = 50 grader

 

jeg har selv lavet det, men vil være sikker på at det er korrekt-

 

TAK på Forhånd.

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. januar 2013 af mette48 (Slettet)

sinA=|CB|/|AB|

brug pythagoras til at finde den sidste side


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. januar 2013 af SuneChr

Trekanten udgør en symmetrisk halvdel af en ligesidet trekant.

Det eneste der er at beregne er |AC| .   Resten er givet i opgaven.

# 0    B = 60º                store bogstaver er vinkler og små bogstaver er sider.


Svar #3
10. januar 2013 af lotteBrita (Slettet)

men jeg skal bruge sinus


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. januar 2013 af peter lind

Dine tal for vinkler stemmer ikke overens.

Du kan godt bruge at sin(A)/a=sin(B)/b=sin(C)/c. Du har jo alle data på venstre side og på højre side har du vinklerne så du kan finde de manglende sider.


Skriv et svar til: Sinus relationen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.