Matematik

Blækmat

13. januar 2013 af AwesomeUggi (Slettet)

Er i gang med at lave blækmat og gik i stå her ved denne opgave.

 

Langs en bådebro er der 9 pladser.

Bådpladserne uddeles ved lodtrækning. I en pose lægges en nummerseddel for hver bådplads.

 

Hvor stor er sandsynligheden for, at der trækkes en yderplads(nr. 1 eller nr. 9) ved første udtrækning?


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. januar 2013 af ChemistryIsKey

Du har et udfaldsrum Ω = {1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9}.
Delmængden af den hændelse du påskriver er A = {1, 9}

Din sandsynlighed for yderpladserne, må således blive:

     P(A) = (antal udfald i A) / (antal udfald i Ω) = 2 / 9  ≈ 0.22

 


Svar #2
13. januar 2013 af AwesomeUggi (Slettet)

Forstår slet ikke det der sandsynlighed...


Svar #3
13. januar 2013 af AwesomeUggi (Slettet)

Men tak for hjælpen.


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. januar 2013 af ChemistryIsKey

Nej... Men du tager bare hvilke 'succesfulde' udfald, der kan være (2, nemlig nr. 1 og nr. 9) og dividerer dem med hvilke mulige udfald, der er (9, nemlig nr. 1, nr. 2, nr. 3 .... nr. 9) :-)


Skriv et svar til: Blækmat

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.