Kemi

Reaktionshastighed

14. januar 2013 af LLLLLLLLLLLLLLLL - Niveau: B-niveau

Billede1

Eksponentiel regression på de to to første søjler giver:

f(x) = 4.9993 · 0.99927x  hvor x er tiden, og f(x) er koncentrationen

 

Lineær regression på den første søjle (tiden) og den sidste søjle (tangenthældningen eller den øjeblikkelige reaktionshastighed) giver:

f(x) = - 0.00073216 · x + 0.000010180

Dette skal omskrives til et udtryk af formen v = k · [N2O5]   - hvordan? (og er de andre udregninger korrekte)?

 


Brugbart svar (2)

Svar #1
14. januar 2013 af mathon

da 0.99927 = e-k ⇔ -k = ln(0.99927) = -0,00073

 

                           [N2O5](t) = 4.99930.99927t  = 4.9993 e-0,00073t      

                           v = -d[N2O5]/dt = 0,00073[N2O5]

 

    


Svar #2
14. januar 2013 af LLLLLLLLLLLLLLLL

hvordan ved du, at [N2O5] er en reaktant?

               det kunne vel også være et produkt? (Vi får ikke nogen reaktionsligning opgivet), for så ville formlen  være:  

 
                                         v = d[N2O5]/dt ?


Brugbart svar (2)

Svar #3
14. januar 2013 af mathon

hvordan ved du, at [N2O5] er en reaktant?

     hvis [N2O5](t) var voksende, ville N2O5 være et produkt

     da [N2O5](t) er aftagende, er N2O5 en reaktant


Svar #4
14. januar 2013 af LLLLLLLLLLLLLLLL

Den lineære sammenhæng, jeg har i #0, hvad siger den noget om?

og

  Hvordan afbilleder jeg hastigheden som funktion af [N2O5]?

Og hvordan afbilleder jeg hastigheden som funktion [N2O5]2?


Brugbart svar (1)

Svar #5
14. januar 2013 af mathon

           f(x) kan jo ikke være både eksponentiel og lineær.
Én
           af regressionerne må jo passe bedst

hvis
           f(x) er eksponentiel, er din lineære opstilling ubrugelig og "siger derfor ikke noget"

 


Svar #6
14. januar 2013 af LLLLLLLLLLLLLLLL

ja ok

 

hvilken enhed har [N2O5]2 ?


Brugbart svar (2)

Svar #7
14. januar 2013 af mathon

 

                  enhed for [N2O5]2  = M2


Svar #8
14. januar 2013 af LLLLLLLLLLLLLLLL

  (mM)2      er også godtaget ?   

 


Brugbart svar (1)

Svar #9
14. januar 2013 af mathon

 

         (mM)2      kan også godtages?

                          Ja


Skriv et svar til: Reaktionshastighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.