Matematik

hjælp til reducting

15. januar 2013 af marobbi1 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Heej :)
Er der nogle som kan hjælpe mig med at reducere dette: xy/x^2-xy - 2x^2 2y^2-2xy/2(x-y)^2?
Jeg er fuldstændig blank!


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. januar 2013 af dikkelmikkel (Slettet)

Du skal sandsynligvis bruge nogle af de kendte kvadratsætninger (x+y)^2 = x^2+y^2+2xy og (x-y)^2 = x^2+y^2-2xy

og (x-y)(x+y) = x^2-y^2


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#0

Benyt parenteser, så det klart fremgår, hvad der skal divideres med hvad.

Udtrykket starter vel med xy / (x2 - xy) , men hvad sker der præcist her: - 2x^2 2y^2   ?


Skriv et svar til: hjælp til reducting

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.