Matematik

Andengradsligninger

16. januar 2013 af 3runette (Slettet)

Hejsa 

Min veninde og jeg har nogle problemer med fire matematik opgaver omhandlende andengradsligninger, er der nogle der kan hjælpe? Følgende opgaver lyder:

 

408. Bestem løsningsmængden til hver af ligningerne:

 

a) x -x / 3x = 1 / 5 + x

b) 2x / 3 - x = x + 1 / 2x - 6 

 

Kan det passe at man i denne opgave skal gange "på kryds" og så lave dem om til andengradsligninger?

 

413. Bestem a så linjerne med ligningerne stårr vinkelret på hinanden:

y = (a - 3)x + 6       og      y = 2ax + 5

 

414. Betsem a så linjerne med ligningerne er parallelle:

(a + 1)x + y = 6           og           x + 2ay = 5

 

416. Bestem b så andengradsligningen har netop en løsning:

5x^2 + bx + 2 = 0

 

Jeg går ud fra at 5 = a og b = b?? Så skal det på en eller anden måde give nul? 

 

 

 

Håber i kan hjælpe! :) 

 

 

- Dette er et opgave uddrag fra bogen "Grundbog i Matematik".


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. januar 2013 af radicale

ostekarl fra værebro


Svar #2
17. januar 2013 af 3runette (Slettet)

?


Skriv et svar til: Andengradsligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.