Matematik
ubestemte integraler
27. september 2005 af
mettma (Slettet)
behøver vist noget hjælp, nogle hints, til denne opgave:
F(x) = S (x*ln(x^2)) dx
Her er mit gæt:
Sætter g=x og h=ln(x^2)
F(x) = F(x)*g(x)- S F(x)*g'(x) dx
Det er så her jeg bliver i tvivl. Ved at S ln(x) dx = xlnx-x, men hvad så når det er ln(x^2)??
F(x) = S (x*ln(x^2)) dx
Her er mit gæt:
Sætter g=x og h=ln(x^2)
F(x) = F(x)*g(x)- S F(x)*g'(x) dx
Det er så her jeg bliver i tvivl. Ved at S ln(x) dx = xlnx-x, men hvad så når det er ln(x^2)??
Svar #1
27. september 2005 af FredeW (Slettet)
Umiddelbart tror jeg, du med fordel kan benytte substitution med t=x^2 i stedet for :-)
Svar #2
27. september 2005 af mettma (Slettet)
ja det ved jeg godt, men jeg SKAL bruge partiel integration... desværre. ellers tak
Skriv et svar til: ubestemte integraler
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
