Matematik

lineære sammenhæng

19. januar 2013 af mrcool10 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hvordan finder jeg ud af om punktet C(1;2) ligger på linjen.

f(x)= -2x+2 ? :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. januar 2013 af mathon

 

                      y = 2x + 2               indsæt (x,y) = (1,2)

og kontroller, om der er venstre-højre identitet


Svar #2
19. januar 2013 af mrcool10 (Slettet)

det er sikkert meget simpelt, men hvordan viser jeg det ved beregning?

 


Svar #3
19. januar 2013 af mrcool10 (Slettet)

Er det rigtigt hvad jeg har gjort >Tjek vedhæftet fil

Vedhæftet fil:linje.xlsx

Brugbart svar (0)

Svar #4
19. januar 2013 af lfdahl (Slettet)

Ja. Det har du gjort rigtigt. Linien har den rette hældning og skæring m. y-aksen.

Punktet (1,2) ligger ikke på linien.

Alternativt kunne du sætte ind og ved beregning vise det (men den grafiske løsning er helt fin).

f(x) = -2 x + 2. Nu indsættes x =1 og y = 2. Man får:

f(1) = 2  ⇔ 2 = -2 (1) + 2 ⇔ 2 = 0 FALSK! ⇒ Punktet ligger ikke på linien.


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. januar 2013 af mathon

#1


                      y = 2x + 2

                      2 = 2•1 + 2           er en absurditet

hvilket viser, at
                             punktet C(1,2) ikke ligger på linjen  L:  y = 2x + 2


Brugbart svar (0)

Svar #6
19. januar 2013 af lfdahl (Slettet)

#5

Liniens ligning er y = -2 x + 2


Skriv et svar til: lineære sammenhæng

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.