Matematik

løs ligningssystemet

19. januar 2013 af studiehjælp1992 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej. Jeg har følgende spørgsmål:

Et ligningssystem er givet ved:

2x-y=3
x+2y=4

a) løs ligningssystemet.

hvordan løser jeg den opgave?


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. januar 2013 af jihudsif (Slettet)

KAN DU HJÆLPE !???


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. januar 2013 af peter lind

Gang den første ligning med 2 og adder den til den anden ligning. Det vil give en ligning med x alene. Den fundne værdi af x kan du sætte ind i en af de oprindelige ligninger og derved få en ligning til bestemmelse af y


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. januar 2013 af hellerup2900 (Slettet)

2x-y=3

x+2y=4

Gang nu den første ligning med eksempelvis 2 (ved alle led)

4x-2y=6

x+2y=4

Adder nu den øverste ligning med den nederst:

5x = 10

Divider med 5 på begge sider af lighedstegnet:

x = 2

X er derved fundet!


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. januar 2013 af hellerup2900 (Slettet)

X-værdien kan du derefter indsætte i en af de følgende ligninger, og derved kan y-værdien findes.

x+2y=6

Vi ved at x = 2

2+2y=6

Træk 2 fra begge sider:

2y = 4

divider med 2:

y = 2


Skriv et svar til: løs ligningssystemet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.