Matematik

Hjælp please

20. januar 2013 af 7o1 (Slettet) - Niveau: A-niveau

En svingning er bestemt ved: f(x)=2*sin(1/2x+π/2)+1. 

 

A) Bestem amplitude, periodelængde, samt værdimængde for svingningen.

B) Bestem løsningen til ligningen f(x)=1,x∈[0;4π].


Hej, er der nogle kloge hoveder derude der kan hjælpe med dette opgave.

Tak på forhånd.


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. januar 2013 af hbhans (Slettet)

Jeg gætter på at svingningen ser sådan ud: f(x) = 2sin(½x +½π) + 1

A) Det må så være en svingning der er hævet 1  enhed over x-aksen og som altså svinger mellem -2 + 1 = -1og 2 + 1= 3. Amplituden bliver derfor (3+1)/2 = 2. Hvilket viser at en parallelforskydning af svingningen ikke infuerer på amplituden.

B) f(x) = 1 fører til sin(x/2 + π/2) = 0, der har løsningen x/2 + π/2 = 0 + pπ.


Skriv et svar til: Hjælp please

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.