Matematik

integral

28. september 2005 af stasiahansen (Slettet)
hej, er der nogle/nogen som vil hjælpe mig?

opgave: (s=integraltegn)
bestem det bestemte integral for funktionen S0,5x-1 i intervallet fra 0 til a,(a står øverst på integraltegnet og 0 nederst) når a antager værdierne 1 , 2 , 3, 4, 5

Jeg får følgende:

S0,5x-1 = 0,25*a^2 + 0

Men når jeg så indsætter værdierne passer de ik med arealet på lommeregneren.
Hvordan integrerer jeg funktionene 0,5x-1?
tak :)

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. september 2005 af allan_sim

#0.
Det lader til, at du differentierer andet led i integranden i stedet for at finde en stamfunktion.

En stamfunktion til f(x)=0,5x-1 er således F(x)=0,25x^2-x.

Brugbart svar (0)

Svar #2
28. september 2005 af john vs. jon (Slettet)

nemlig! og så indsætter du bare dine værdier for a og finder arealet!

Svar #3
28. september 2005 af stasiahansen (Slettet)

ok.. det havde jeg også fået det til. I teksten har jeg beregnet det bestemte integral i intervallet 0 til a. og det giver vel 0,25*a^2 + 0?
når a er 1 er resultatet lig 0,25, hvilket jeg ikke kan få til at passe . lommeregneren siger at det skl give 0,75, så derfor ville jeg høre om jeg havde integreret rigtigt?

Svar #4
28. september 2005 af stasiahansen (Slettet)

jeg har fundet ud af det.. havde lavet en dum fejl...

Brugbart svar (0)

Svar #5
07. november 2005 af andreasc (Slettet)

jeg har også problemer med denne opgave, vil du være så venlig at fortælle mig hvad du har gjort videre

Skriv et svar til: integral

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.